Dunavecsei Református EgyházközségDunavecsei Református Kollégium - Általános Iskola, Középiskola és Kollégium

Szakközépiskolánk története

Adminisztrátor

1995. szeptemberében elindult az első szakiskolai osztályunk 28 fővel mezőgazdasági gazdaasszonyokat képezvén.  Nem „siker szakmát” választottunk, hanem olyant, ami megtanítana ebben a munkanélküli világban mégis életben maradni. Néhány év múlva bevezették a kötelező 9-10. osztály utáni szakképzést, ami okozott némi zűrzavart a rendszerben, és az emberek gondolataiban is, nem csoda, ha ez a képzési forma azóta meg is szűnt. Közben bővítettük a választható szakmáink körét a mezőgazdasági gazda, és a falusi vendéglátó szakmával. A szakiskolához tangazdasági központot vásárolt gyülekezetünk: kb. 100 hektár földön gazdálkodunk, jelentős számú gépünk és eszközünk van, ami a földműveléshez szükséges.

Az első gazdaasszonyképzős csapat

A középiskolai képzés változásával megszűnt a gazdaasszonyképzés, s helyébe lépett a kistermelői élelmiszer előállító, falusi vendéglátó szakma. Mellette elindítottuk a szerkezetlakatos képzést is. Szerkezetlakatosaink saját tanműhelyünkben és a Haslinger Kft. helyi üzemében töltik gyakorlatukat.

Kép címe

Kép címe

Kép címe

Kép címe

2012 szeptemberétől iskolánk tagintézményévé vált a Mezőföld Gimnázium valamint a Bella István Általános Iskola, Szakközépiskola és Szakképző Iskola, melyekben esti munkarendű képzés folyik, az ország számos településén.
2018-tól minden tagintézményünk egy összevont intézményként folytatja tevékenységét.